Preview Mode Links will not work in preview mode

Valo minussa -podcast:

  • Oman näköisen elämän luomiseen,
  • Unelmien toteuttamiseen,
  • Johdatuksen kuulemiseen & ymmärtämiseen sekä
  • Tietoisuuden ja henkisen kasvun vaalimiseen.
  • Lisää jaksoja samoista teemoista löydät YouTubesta @elinatarpila
  • Kirjaudu Elinan postituslistalle TÄSTÄ  -  Tervetuliaislahjana saat 20 sivuisen työ- ja ohjekirjan Unelmien Toteuttajalle (PDF).

Valo on sinussa ja minussa kun turha kuoriutuu pois. 

Rakkain terveisin, Elina 

valominussa.fi

 

 

 

May 29, 2019

Rajoittavien uskomusten tunnistaminen ja muuttaminen 

Jaksossa 26 kurkistetaan tilanteeseen, kun tiesin tarkalleen mitä halusin ja mitä AIOIN tehdä, mutta en vain saanut aikaiseksi...Minulle tärkeä asia, jonka todellakin HALUSIN tehdä, ei edennyt mihinkään hyvistä aikeista huolimatta. 

Joskus on niin, että tahtotilaa on, mutta silti et pääse eteenpäin.

Mikä on rajoittava uskomus?

Rajoittava uskomus on ajatus, jota on ajatellut niin monta kertaa, että siitä on tullut sisäinen totuus. Rajoittavista uskomuksista muodostuvat tavata ja tottumukset, ja kaikki tämä yhdessä estää sinua elämästä unelmiesi elämää.

 

Uskomus ei ole aitoa sinua. Miksi?

Uskomukset heijastavat aina menneisyyttä. Ne ovat muodostuneet kasvuympäristön ja menneisyyden pohjalta.

 

Mihin rajoittavat uskomukset liittyvät?

Aivan mihin tahansa tilanteeseen, elämäntapamuutokseen, työhön, rakkauselämään… Kun tietoinen ja tiedostamaton mieli ovat ristiriidassa, on taustalla on rajoittavia tapoja ajatella asiasta - ja näitä ajatuksia kutsutaan rajoittaviksi uskomuksiksi. Tylsää niissä on, että ne voittavat niin kauan kunnes ne nostetaan tietoisuuteen ja löydetään uusi tapa ajatella, suhtautua ja toimia.

- Mitä siis teet, kun et pääse eteenpäin?

- Mitä käytännössä tarkoittaa uskomusten muuttaminen? 

- Entä kuinka se näkyy, kun uskomukset muuttuvat? Eli mitä hyötyä on uskomusten tunnistamisesta ja muuttamisesta?

  • Ensinnäkin, kun niksautat mielesi oikeaan asentoon, pääset tekemään sitä mille sydän sykkii…
  • Toiseksi, kun pelot sulavat pois, pääsevät elämänilo, luovuus ja HENKI sinussa esille. Rajoittavat uskomukset ovat puhdasta pelkoa. Pelko puolestaan pitää meitä erilaisissa mielen luomissa karsinoissa ja vanhoissa tekemisen tavoissa.   

Valo minussa -jaksossa #26 selitän tuoreen oman kokemukseni kautta kolme vaihetta rajoittavien uskomusten tunnistamiseen ja muuttamiseen.

Tässä vaiheet, joista jaksossa puhutaan yksityiskohtaisemmin, pähkinänkuoressa:

1)   "Tunnista" Opi HELPPO tapa löytää juuri ne asiat, jotka sinua estävät. Asenne tutkimiseen: Inhorealismi ja ehdoton rehellisyys. 

2)   "Heivaa ulos systeemistä" Kun saat rajoittavat uskomukset ulos systeemistäsi (kehosta&mielestä) ne näyttävät naurettavilta & menettävät voimansa! 

3)   "Muuta, käännä ja veivaa"  Käännä rajoittavat uskomukset linjaan sen kanssa mitä haluat. Valitse tulkinta, joka saa sinut liikkeelle, toimimaan, tekemään sitä mille sydämesi sykkii. Hae uutta tulkintaa (ajatusta) niin kauan, kunnes puhkut intoa päästä liikkeelle.

 

Oleellista on, että teet tämän kaiken syyttelemättä ja vellomatta. Katso ajatuksiasi rehellisesti ja rohkeasti. Ne ovat vain ajatuksia (vaikka saattavatkin olla aika kamalan kuuloisia...;)